Thursday, 8 May 2014

Yakin

Dah lama aku tak menulis kat blog ni. Dah berbulan-bulan lamanya. Dah berhabuk, bersarang dah blog aku ni. Huhu.

Hari ni aku ada pembentangan BM kat U aku ni. Pembentangan secara berkumpulan. And  for the 1st time, aku rasa bangga sgt dgn diri aku ni sbb aku dpt bentang dgn sempurna dan lancar.

Cikgu aku komen, walaupun ada bunyi seleng kelate tu sikit2 tp semua nya ok sbb aku bercakap dgn yakin.

Yup!! Mmg aku bentang hari ni dgn yakin. Semua nya sbb idola aku. Disebabkan dia la ak dpt bentang dgn penuh yakin hari ni. Hoho.

Idola aku ni, dia bukan siapa2 dlm hidup aku ni. Aku n dia kwan biasa je. Nak kata kwan rapat pun tak gak. Dia classmate aku masa sem lepas. Ak jdikan dia idola aku sbb aku suka tengok gaya dia. Dia bercakap dgn penuh yakin, tak de gagap2. Dah la dia bentang dlm BI. Tanpa gagap2 ok. So, I think if dia blh bentang cakap dlm BI tanpa gagap2 n penuh yakin, why not aku pun cakap tanpa gagap n penuh yakin gak. Sedangkan aku bentang cakap BM. Bahasa ibunda aku n aku bertutur guna BM ni dah lama dah, sejak aku dari kecil lg.

So, Because of that aku mendorong n beri semangat pada diri aku sendiri agar buat pembentangan hari ni dgn penuh yakin. N aku bangga dgn diri aku sbb aku berjaya melakukan tanpa persiapan yg lama.

Thank to my friend Farid Ja'far because u be my idola n because of u I can presentation fluently.

HAPPY AND PROUD WITH MYSELF. :-)

No comments:

Post a Comment